Пред председателят на комисията Полина Витанова обясни: Сигналът е за вероятна

...
Пред председателят на комисията Полина Витанова обясни: Сигналът е за вероятна
Коментари Харесай

ОИК-София заседава извънредно по сигнал срещу Васил Терзиев за несъвместимост да е кмет

Пред ръководителят на комисията Полина Витанова изясни:  " Сигналът е за евентуална несъответственост на кмета Терзиев според член 41, алинея 1 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Посочено е, че той към момента има дялово присъединяване в комерсиално сдружение. Днес в 13 часа ще има съвещание на ОИК. По-късно ще бъде качен на уеб страницата протокол от съвещанието - ще бъде ясно от кой е сигналът и тъкмо какъв е ".

В предаването " Преди всички " Витанова изясни каква е процедурата:  " Той следва в 30-дневен период да е подхванал деяние за преустановяване на комерсиалната си активност и надлежно присъединяване в ръководството на търговски сдружения. Трябва да е уведомил за това документално ОИК. Г-н Терзиев има подадено съобщение в този 30-дневен период. Оттук насетне следва комисията да откри дали той е подхванал тези дейности, с цел да приключи присъединяване си. Комисията ще изиска нужните документи за това, които по-късно да прегледа. Г-н Терзиев ще има опция по-късно в 3-дневен период да показа мнение ".

По думите й при определяне, че тези дейности не са осъществени, се приключват пълномощията на кмета. В противоположния случай - сигналът няма да има съображение.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР